Yksityisille liikkujille

Kuvaukset ryhmäliikuntakursseista

Kurssikuvaukset antavat suuntaa kurssien sisällöstä. Ohjaajat saattavat tehdä kurssin aikana ryhmän kunnon ja toiveiden mukaan tuntien sisältöön. Olkaa rohkeita ja antakaa palautetta ohjaajille!

Ilmoittautumiset aikuisten kursseille nettiajanvarauksen kautta ensimmäisen kurssipäivän kohdalle. 

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään kahta viikkoa ennen kurssin alkua! 

Odotathan että olet saanut infokirjeen kurssin alkua edeltävällä viikolla. Tee kurssimaksu vasta tämän kirjeen saatuasi. 

Lasten kursseille (Parkour, Cheerleading) ilmoittautumiset sähköpostitse info@malmareena.fi

 

Bollywood -tanssi

 Bollywood -tanssi on lajina monipuolinen, musiikki on rytmikästä ja tunteikasta, iloista ja flirttailevaa. Tanssiessa tulee takuuvarmasti hiki. Aikaisempaa kokemusta tanssimisesta ei tunnilla tarvita. 
 
Bollywood tanssitunnilla opetellaan yksinkertaisia koreografioita intialaisesta musiikista nauttien ja hymyssä suin. Tunnilla koreografia vaihtuu viikoittain. 
 
Ohjaaja Sevinc Guzel
 

Bootcamp

Bootcamp on toiminnallinen, kokonaisvaltainen koko kehon tunti, jossa syke nousee varmasti. Tunnilla paiskotaan lekalla, käännellään traktorinrenkaita, viskotaan palloja ym ym… Tunti sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Ohjaaja Pirjo Lehtelä

Crosstraining

Crosstraining – kurssilla treenataan tehokkaasti sekä turvallisesti. Tunneilla opetellaan tekniikkaa mm. maastavetoon, kyykkyihin, kahvakuulaharjoitteisiin, leuanvetoon sekä moniin muihin liikkeisiin. Kurssi soveltuu hyvin niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle, jokaiselle löytyy sopivat liikevariaatiot sekä harjoittelukuormat.

Tunnit pitävät sisällään voima- ja taitoharjoittelua, kestävyysosioita erilaisilla sykealueilla sekä tietenkin kunnolliset lämmittelyt ja liikkuvuusharjoitteet. Treeneissä painot saavat kyytiä ja syke nousee, kuitenkaan turvallisia suoritustekniikoita unohtamatta. Kurssilla käytetään paljon vapaita painoja sekä tehdään liikkeitä kehonpainolla, joten voiman ja kestävyyden lisäksi myös tasapaino ja liikehallinta kehittyy kurssin aikana. Tervetuloa mukaan! 

Ohjaaja: Arttu Keränen 

Energiaa ja jaksamista arkeen 

Matalan kynnyksen liikuntaa pienryhmässä! Ryhmän tavoitteena on saada lisää energiaa, liikkuvuutta ja toiminnallisuutta arkeen liikunnan ilon ja tsemppaavan ilmapiirin myötä. Kurssilla tehdään monipuolisia lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteita, jotka auttavat arjessa jaksamisessa. Liikkeet sopivat kaiken kuntoisille. 

 

Ohjaaja: Mona Tuomainen

Ilmajooga

Ilmajoogassa vahvistat keskivartalon tukilihaksia sekä lisäät liikkuvuutta katosta roikkuvan joogakankaan avulla. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että jo ilmajoogaa harrastaneille. Ilmajoogassa kullekin kurssilaiselle on oma liina jota käytetään läpi kurssin.

Ohjaajana Johanna Miettinen

Kasvojooga 

Tällä kurssilla opit mistä kasvojen ikääntyminen johtuu ja miten siihen voi vaikuttaa. Kerron miten rypyt syntyvät ja miten valahtaneen kasvot voi kohottaa luonnollisesti.
Hierotaan pois silmäpussit ja raskaat luomet, treenataan kasvojen lihakset takaisin jänteviksi ja näin kohotetaan meidän kauniita kasvoja

Ohjaajana Johanna Miettinen

 

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokasta ja turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Kuntonyrkkeilyn myötä taakse jäävät istumatyön jumittamat hartialihakset, peruskunto kasvaa huomaamatta ja ylimääräiset kilot saavat kyytiä.

Suosittelemme omien hanskojen käyttöä kurssilla. Tarvittaessa meiltä saat hanskat kuitenkin lainaan tunnin ajaksi.

Kuntonyrkkeilyn ikäraja on 15 vuotta.

Ohjaaja Jere Tingander

Kuntolentis 

Sunnuntain kuntolentisryhmä aloittelee toimintaansa ja mukaan ovat tervetulleita lentopalloa jo jonkun verran pelanneet. Eli perusasiat pitää olla hallussa jo. Ryhmä on tarkoitettu kunnon ja lentopallotaitojen ylläpitoon. Samassa yhteydessä voi käydä myös kuntosalilla.

Lattia akrobatia 

Haluatko oppia seisomaan päälläsi, tehdä hienoja kärrynpyöriä tai näyttäviä käsilläseisontoja mutta et tiedä mistä alkaa?
Tule opettelemaan yhdessä lattia-akrobatia kurssilla.
Kurssilla käydään läpi helppoja alkeita ja saat vinkkejä ja työkaluja liikkeissä etenemiseen. Kurssilla ei tarvitse osata ennestään mitään, opetellaan kaikki yhdessä alusta asti.

Ohjaajana Johanna Miettinen 

Lihaskunto ja venyttely 

Lihaskunto ja venyttely palaa jälleen lukujärjestykseen! 

Tunnilla tehdään ensin monipuolinen lihaskuntojumppa kehon painoa, jumppapalloa ja mini band -kuminauhaa apuna käyttäen. Loppuun vielä pitkät koko kropan venyttelyt. 

Ohjaajana Pirjo Lehtelä 

Muokkaus 

Alkuun tehdään reippaat lämmittelyt liikkuen. Tunnin aikana keskitytään tekemään lihaskuntoliikkeitä eri välineitä (mm. kuminauhat ja pikkupainot) sekä kehon omaa painoa käyttäen. Lopuksi varaamme aikaa venyttelylle. 

Ohjaaja Milla Lehto 

Parkour, 5-6 v, 7-9v, yli 9-v ja maanantaina yli 8-v

Ilmoittautuminen syksyn 2021 parkour-kursseille:

Ilmoittautumiset info@malmareena.fi

Parkour on liikuntalaji jossa pyritään liikkumaan mahdollisimman sulavasti ja tehokkaasti paikasta toiseen. Tunnille voi osallistua Parkouria jo harrastanut tai vasta aloittaja. Parkour on laji, joka antaa mahdollisuuden monipuoliseen ja eri tasoisten lasten harjoitteluun samalla tunnilla. Se sopii hyvin myös minkä tahansa urheilulajin oheisharjoitteluksi.

Parkourtunti sisältää hyppyjä, ylityksiä, esteitä ja akrobatiaa. Se kehittää tasapainoa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa sekä itseluottamusta. Tunnilla olisi hyvä olla mukana sisäliikuntaan tarkoitetut tossut ja vesipullo.

Ohjaajana Jere Tingander

Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä harjoitusohjelma 1900 luvun alusta. Pilateksen tavoitteena on löytää kehon neutraali asento, tukilihasten eli keskivartalon syvien lihasten aktivointi ja vahvistaminen. Liikkeet tehdään hengitysrytmiin rauhallisesti ja keskittyneesti, painopisteenä tukilihasten aktivointi. Pilatesmenetelmä on oiva tapa vahvistaa ja notkeuttaa kehoa.

Pilateksella notkeus paranee, ryhti kohenee ja keho muuttuu sulavalinjaiseksi. Voit välttyä selkäkivuilta, kun keskivartalon lihakset vahvistuvat ja tasapaino paranee. Tunnilla teemme ensin hengitysharjoituksia ja muutamia rangan lämmittelyliikkeitä seisten. Sen jälkeen teemme erilaisia harjoitteita mattoliikkeinä.

Joustavat vaatteet päälle ja varaudu myös pitkähihaiseen puseroon/takkiin. Kenkiä emme tarvitse. Ota isompi käsipyyhe mukaan, jotta tarvittaessa voit kääriä sen pään tueksi. Pilates sopii kaikille. Haastavimmissa liikkeissä annamme vaihtoehtoliikkeitä.

Ohjaajana Satu Nieminen

Seniorijumppa

Mukavaa ja monipuolista jumppaa seniori-ikäisille. Kurssilla vaihtuvat teemat mm. kuminauhajumppa, keppijumppa, kuntopiiri, tasapaino sekä liikkuvuus. Kurssilla jokainen tekee oman kuntonsa mukaan, ja erilaiset rajoitteet otetaan tunnilla huomioon – kaikille liikkeille löytyy vaihtoehtoiset liikkeet. Tule mukaan liikkumaan hyvässä seurassa.

Ohjaaja Pirjo Lehtelä

 

Tanssi & akrobatia Mix 5-12 vuotiaille 

Tule mukaan liikkumaan ilo edellä musiikin rytmissä ja opettelemaan akrobaattisia taitoja! Tunneilla yhdistetään tanssin luovuutta, motoriikan kehittämistä ja fyysisten akrobatia ominaisuuksien harjoittelua. Samalla myös kehittyvät sosiaaliset taidot ja muiden huomioon ottaminen. 

Ohjaaja Mona Tuomainen 

Toiminnallinen kiertoharjoittelu

Tule hikoilemaan päivän huolet pois ja saamaan hyvä fiilis kehoon sekä mieleen! Kurssilla tehdään monipuolisia voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta kehittäviä kiertoharjoitteluita hyödyntäen välineitä sekä oman kehonpainoa keskittyen liikkeiden suoritustekniikkaan. Harjoitus tehdään aina aikaa vastaan, joten pystyt tekemään harjoituksen omien tuntemusten mukaisesti joko kovemmalla teholla tai kevyemmin. Näin kurssi soveltuu kaiken kuntoisille.

Ohjaaja Mona Tuomainen