Huippuhyvä Nuoren liikkujan ilta!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light”]

Nuoren liikkujan illassa tuhtia tietopakettia ja hyviä esimerkkitreenejä

Kolmisen kymmentä nuorta liikkujaa ja urheilijaa sekä heidän valmentajiaan ja vanhempia oli tullut ammentamaan lisävinkkejä Malm Areenan Nuoren liikkujan iltaan. Monesti lajitreeneissä keskitytään siihen olennaisimpaan eli lajin treenaukseen. Illassa oli luvassa vinkkejä, miten nuoret pysyvät urheilijoina ja liikkujina paremmin ja pidempään kunnossa ja oikeanlaisella oheisharjoittelulla voidaan ennaltaehkäistä vammautumisia ja taas nopeuttaa toipumista.

Ville Siukkola kävi läpi urheilijan ruokavaliota, fysiikkatreenausta sekä lihashuoltoa

Illan aloitti PT Ville Siukkola herättelemällä sekä nuoria liikkujia, että heidän vanhempiaan ja valmentajiaan ravinnon tärkeydestä: kuinka pidetään urheilijan koneisto kunnossa ilman, että puhti loppuu kesken. Hyviä kysymyksiä heräsi mm. riittävien vitamiinien ja ravintoaineiden saamisesta ja kasvisruokavaliosta.

Jotta ilta ei jäisi teorialuennoiksi, porukka siirtyi Ville Siukkolan johdolla kuntosalin puolelle. Siellä Ville teetti nuorilla demotreenin, jossa tuli hyviä perusliikkeitä ja niihin erilaisia variointivinkkejä valmentajille. Treenien päälle on tietysti lihashuolto tärkeää ja nuoret pääsivät kokeilemaan foamrollereiden käyttöä palautumisen helpottamisessa.

Sporttimestari Veli-Matti Talonen on perehtynyt urheiluvammojen ehkäisyyn

Sporttimestari Veli-Matti Talonen (kuva) tuli herättelemään porukkaa urheiluvammojen ehkäisyyn. 13-16 vuotiaat urheilijat kuuntelivat tarkkana, kun Veli-Matti Talonen kävi läpi mm. polven fysiologiaa ja miten eri liikkeissä ja nuoren kehitysvaiheissa erilaiset fyysiset aktiviteetit mihinkin vaikuttavat. Kun teoriaa oli käyty läpi, siirryttiin jälleen tosi toimiin hallin puolelle. Veli-Matti Talonen laittoi nuoret liikkeelle – vierestä seuranneet valmentaja kommentoivat, että erilaisten koordinaatio- ja ketteryysharjoitteita sivusta seuraamalla huomasi, mitä kenelläkin urheilijalla kannattaisi treenauttaa ja mihin kiinnittää huomiota. Taisivat nuoret itsekin tehdä havaintoja mahdolisista kehityskohteistea ja venyttelytarpeista.

Sporttimestarin palvelut tarjoaa UKK-instituutin ja Pohjola Sairaalan Terve Urheilija – projekti. Fysiote­rapiaa opiskeleva liikuntaneuvoja, sporttimestari Veli-Matti Talonen on urheiluseurojen käytettävissä, kun valmentajat kaipaavat sparrausta omaan valmennustyöhönsä. Sporttimestari Vellulla on takanaan monipuolinen urheilutausta ja usean vuoden kokemus lukuisten eri lajien valmennuksesta. http://www.pohjolasairaala.fi/pinnalla/sporttimestari-tarjoaa-sparrausta-junnuvalmentajille

Torstaina 4.1.18 klo 17:00 alkaen on vielä toinen lähes saman sisältöinen ilta.

Silloin Veli-Matti Talosella on tarkoitus hieman enemmän keskittyä yksilöurheilijoihin, mutta osallistujien lajitausta tarkistetaan vielä ennen aloitusta, joten muutkin kuin yksilöurheilijat ovat tervetulleita! Ilmoittautua voi vielä: https://goo.gl/forms/c5kHCaGdM82v53Bw2.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.92″ src=”https://malmareena.fi/wp-content/uploads/2018/01/IMG_20180102_185714.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_video _builder_version=”3.0.92″ src=”https://malmareena.fi/wp-content/uploads/2018/01/VID_20180102_193624.mp4″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.92″ src=”https://malmareena.fi/wp-content/uploads/2018/01/IMG_20180102_193206.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.92″ src=”https://malmareena.fi/wp-content/uploads/2018/01/IMG_20180102_193845.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]